Hasj & wiet blog

De blogpagina van wietkopen.nl waar we algemene feitjes en wetenswaardigheden delen, met name bedoeld voor de wat minder ervaren cannabis & hasj gebruikers.Blogpost 1: Wat zijn de effecten van hasj gebruiken?

Wij hebben voor je op een rij gezet welke werking het gebruik van hasj heeft.


Zoals bekend is er een verschil tussen wiet en hasj. De belangrijkste werkzame stof in de twee is echter hetzelfde, namelijk THC. Daarbij kan er cannabidiol, ofwel CBD, voorkomen in hasj. Wat doet het innemen hiervan met je?


Onder het grote publiek is inmiddels bekend dat we tegenwoordig niet alleen recreatief hasj en wiet gebruiken. Ook de medische wereld schrijft tegenwoordig cannabis voor vanwege de medicinale voordelen. Dat is een interessante constatering, aangezien je als recreatieve gebruiker dus ook profijt kunt hebben van de consequenties van het gebruik van de plant.


Hasj komt om te beginnen net als marihuana van de vrouwelijke hennepplant cannabis sativa. Bij hasj wordt de hars van de plant gebruikt. Als men de bloemtoppen van een volwaardige wietplant koelt en daarna in een zeef schudt, verschijnen de harskorrels. Deze korrels worden vervolgens geperst of gekneed tot plakken of blokken hasj. De bekende lichtbruine tot donkerbruine substantie is vervolgens het resultaat. Hasj en wiet kunnen verschillende effecten hebben.


Maar wat zijn exact de voordelen van het gebruik van bijvoorbeeld hasj? De meesten weten dat het kan helpen bij het bestrijden van onder meer pijn, slapeloosheid en angst. Voor de volledigheid hebben wij een aantal zaken voor jullie op een rij gezet.


Effecten van hasj


Na het gebruik van cannabis zou je high of stoned moet worden. Veelgehoord is dat je van wiet stoned wordt en van hasj high. Je hoort het echter soms ook volledig andersom. Het hangt af van een aantal zaken, bijvoorbeeld van hoe jij je voelt op dat moment. Maar met name de hoeveelheid THC en CBD die in de hasj of wiet zit is bepalend.


Wat zijn jouw ervaringen met hasj tot nu toe bijvoorbeeld? Waarbij ‘stoned’ ontspannen, loom en suf is, en ‘high’ juist zorgt voor een andere waarneming, meer focus en sterkere emoties. Hoe dan ook, de meest voorkomende voordelen vind je hieronder.


Afhankelijk van de hasj, kan gebruik ervan fysiek de volgende effecten hebben:


 • Ontspannen lichaam

 • Pijnbelemmering

 • Intense smaakbeleving

 • Trek, vreetkick

 • Sterkere zintuigen; fysiek contact kan anders voelen


Afhankelijk van de hasj, kan gebruik ervan psychisch de volgende effecten hebben:


 • Meer gefocust

 • Vrolijker, lachkick

 • Opgewekter

 • Minder stress

 • Roes

 • Creatiever

 • Sterkere zintuigen; ervaring zintuigelijke waarneming verandert


Houd er rekening mee dat het effect bij roken al na enkele minuten kan optreden. Meestal ervaar je na een half uur het maximale effect, waarna het na 2 tot 3 uur uitgewerkt is. Eten en drinken vertraagt het effect.


Lees binnenkort meer over de effecten van wiet gebruiken!

Hasj wiet blog

Er zijn geen producten in deze categorie.